sábado, 14 de julio de 2012

Turisme per Granada i Rodalies, fantàstic!

Hola a tots! Com sabeu sóc a Granada, el departament  o regió més turística de Nicaragua. És la ciutat colonial més antiga i els seus palaus, alguns per terra i d'altres restaurats, són fantàstics. Pots imaginar-te l'esplendor que tenia aquesta ciutat fa molt i molts anys amb l'arribada dels espanyolitos al 1526.
Ès molt pintoresca també i desorganitzada i una mica bruta... una barreja de moltes coses. Es fa difícil explicar com és això en comparació amb la civilització a la que estem acostumats nosaltres. Hi ha gossos per tot arreu, molts amb molta ganeta... pobrics. Hi ha gent que va amb bici, moto, cotxes molt vells, altres de nous, carretes amb cavalls, etc un poti poti molt interessant de veure. Com us deia això de Granada és molt bonic i m'agrada molt.
Avui he anat a fer un tour privat amb un taxista, el René, i hem anat al volcà Masaya a dalt de tot. Hi hem estat només cinc minuts perquè fa menys d'un mes que ha començat a expulsar gasos i hi ha vulcanòlegs de tot el món allà observant perquè pensen que no pot trigar en entrar en erupció. Ho sigui que molta gràcia no em feia estar allà dalt... després hem anat fins a la població de Masaya i al seu mercat d'artesanies. Molt interessant i bonic. Ho hagués comprat tot! a Masaya hi viu molta gent i els seus carrers també reflecteixen, al igual que Granada, que és un país de contrastos i hi ha un poti poti de tot. Ja us ensenyaré fotos però el soroll dels carrers, l'ambient , les olors... això no us ho puc transmetre, ho sento!
Tota aquesta regió és la més poblada de Nicaragua, hi ha d'altres departamentos que estan buits pràcticament.
Després hem fet una petita ruta per el que es denomina Los Pueblos Blancos. Diuen que abans les cases estaven pintades amb calç, allò rotllo com a Andalusia. I un altre motiu perquè se'ls denomini així és perquè diuen que s'hi fa màgia blanca, màgia bona de bon rotllo. Millor no comprovar-ho això...perquè allà on es fa màgia blanca segur que també hi ha màgia negre, sinó perquè s'ha de fer la blanca no? bé ,això són paranoies meves.
Aquests poblets són ... no sé...això poblets i viuen de l'agricultura i de la ceràmica. Hi ha botiguetes amb peçes de ceràmica per tot arreu, amb colors molt vius i motius diferents. Molt bonic la veritat. No hem pogut veure cap taller en acció perquè ja era massa tard al ser dissabte. Hem passejar per Caterina que és un dels pobles principals. Una curiositat a aquesta població és que hi ha molts TUTUS, ja sabeu aquella espècia de moto cotxe ciclomotor-cotxe... com a la Índia o Tailàndia. N'està plè, són de color vermell i els porten els nois joves a tota pastilla i amb molta imprudència. He passat d'agafar-ne un, massa perill. Però és curiós de veure.
Hi ha un mirador des del qual es pot veure la Laguna de Apoyo, un llac preciós!!!!! i espectacular que s'ha format allà on fa miles d'anys hi havia un antic volcà. El paisatge és espectacular de veure, de debó. Molt i molt bonic, naturalesa en estat pur. Està molt protegit i només s'hi poden fer esports sense motor, tipus kayac, vela, nedar, surf o buceig. Les seves aigûes són cristalines. Bé, després de fer aquesta visita anem cap a dinar just al llac. El René em porta a un lloc que es diu LA ABUELA, un restaurant molt bonic a tocar del llac aquest, amb unes vistes precioses i descanso allà, em relaxo i dino de conya: amanida verda i uns camarones arrebossats i la meva copeta de vi. Em claven 30 dòlars... no m'extranya però és un extra i "yo lo valgo" jajajaja. Val realment la pena. La gent porta el seu banyador i es pot banyar, hi ha hamaques, etc. tot molt ben organitzat i molt net i cuidat.
El tour val realment la pena. Després ja torno cap a l'hotel perquè el cos no em dóna per més i vull anar a descansar. M'ha faltat fer un tour amb lanxa per les illetes, a Granada. Pero no tinc esma per res més i penso que ja ho faré quan torni, perquè vull tornar a Nicaragua i visitar tot el que no he pogut. Ès un país que tot just ara està començant a canvir i tot just ara es nota l'arribada del turisme, té molt i molt per fer. Abans no sigui tant car com Costa Rica s'ha d'aprofitar. Té unes riqueses naturals espectaculars. Hi ha molta zona volcànica i uns llacs increíbles. A l'est, al CAribe, té illes fabuloses i a l'oest, al pacífic, hi ha platges precioses i està en alça el surf. De fet aquests dies s'ha inaugurat el MUNDIAL DE SURF precisament a Nicaragua. Personalment no en tenia ni idea de què aquí a Nicaragua fós tant important aquest esport però es veu que les platges del pacífic són ideals.
M'agradaria quedar-me uns dies més a fer turisme però no pot ser. Aquí a Granda estic de conya en l'hotel. Es diu EL PATIO DEL MALINCHE. Ho busqueu per el google i veureu quina meravella. I els propietaris són uns catalanets, la Lídia i el Ramón, de Vic i Tona respectivament. M'han fet sentir com a casa meva. De debó que el lloc és fabulós, tenen el primer premi del TripAdvisor d'aquest any 2012 aquí a Granada, per alguna cosa serà no?
Quan arribi pujo fotos de tot al blog i així us feu una idea de com és això de diferent i peculiar. Bé, els que hàgiu viatjat per centreamèrica ja sabeu com és tot això.
Doncs "se acabó lo que se daba" que diuen els veïns de Catalunya. Demà ja cap a Miami a les 5 del matí i després agafo l'avió cap a Barcelona ales 18h, serà una pesadilla tantes hores allà dins. Espero veure-us a tots en pocs dies.
Salut!
MGF

1 comentario:

  1. S'ha acabat??? no!!!!!....aquesta experiència farà que a partir d'ara la teva manera de pensar, de fer, de viure...sigui totalment diferent!...ara és la continuació de les teves vivències a Nicaragua.
    Com t'envejo Monipeni...tinc ganes de veure't. Bon viatge de tornada!
    MUA

    ResponderEliminar